Teamontwikkeling

Wil jij (verder) bouwen aan een succesvol team?

Hoe kan de onderlinge communicatie van een team bevordert worden, dat teamleden meer inzicht krijgen in hun eigen gedrag en dat er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat?

Met de 3D analyse van de Energie|Fabriek krijg je een totaaloverzicht van de communicatievoorkeuren (DISC), Denkstijlen en Drijfveren van een team.

Door een teamsessie te koppelen aan de 3D analyse krijgt een team op een dieper niveau inzicht waarom, wat en hoe zij het prettigst werken. En dat niet alleen, ze krijgen ook inzicht in de diversiteit binnen het team en de behoeften van zichzelf en collega’s. Wanneer zij deze kennis eigen maken, kunnen ze gebruik maken van elkaars voorkeuren en de samenwerking optimaliseren.

Het geeft een boost om effectiever samen te werken, zodat ze uiteindelijk tegen elkaar zeggen: ‘wat hebben wij het goed met elkaar!’

Wat levert een teamtraining op?:

  • Ontdekken wat de kwaliteiten zijn van het team en of deze worden benut.
  • Ontdekken waar het team minder of niet effectief in is.
  • Teamleden leren hoe andere stijlen reageren, waardoor ze begrijpen waarom een collega zich anders opstelt. Ze vinden eerder aansluiting bij elkaar, ze leren elkaars voorkeuren in communicatie kennen en hoe zij het liefst werkzaamheden oppakken.
  • Teamleden leren hun eigen stijl effectiever inzetten in communicatie, organisatie en samenwerking. Dit versterkt hun eigen impact binnen het team.
  • Er ontstaat (meer) vertrouwen en wederzijds begrip.
  • De onderlinge teamsamenhang wordt bevorderd.
  • Het levert betere resultaten op, en ook meer tijd, plezier en energie.

Ons doel was om nog meer een team te vormen, doelen concreet stellen en samen als team het beste resultaat neerzetten. Dit door een ieder goed in zijn kracht te zetten.
Het was een bijzonder mooi traject. Pijnpunten werden onder de loep genomen en we zijn dieper ingegaan op wat ons team nog mist. Hoewel de basis van ons team goed was, is er nog ruimte voor verbetering. Aukje heeft ons goede handvaten weten te geven om het team naar een volgend level te tillen!
We zijn dan ook nog zeker niet uitgeleerd en kijken uit naar een mooie samenwerking de komende tijd! – Bouwbedrijf Hekstra