Een blik met sollicitanten aub!

Een blik met sollicitanten is op het moment welkom. Maar de arbeidsmarkt staat onder spanning, daarom is het binden en boeien van het zittende personeel een beter idee.

Maar ja, hoe zorg je ervoor dat werknemers willen blijven? Hoe bind en boei je werknemers?

Werknemers willen o.a. bij jou blijven werken als er:

  • een goede werksfeer is,
  • een prettige cultuur,
  • mogelijkheden tot ontwikkeling, inzet van talenten,
  • en aandacht is voor hen als persoon en professional.

Als deze onderdelen er zijn, zijn werknemers trots op het bedrijf en jouw beste ambassadeur naar de buitenwereld. Of dat nu voor een klant of sollicitant is.

Als deze onderdelen bij jou in het bedrijf extra aandacht verdienen is het waardevol een 3D-analyse (DISC, Denkstijlen en Drijfveren) in te zetten. Met deze analyse krijgen werknemers inzicht in hun talenten, wat hen motiveert/drijft, hoe ze met anderen communiceren en ook beter begrijpen hoe anderen communiceren (en nog heel veel meer).

Daarna lukt het werknemers makkelijker om een ander te begrijpen en ook zelf begrepen te worden. Zal het ze minder moeite kosten om hun communicatiestijl af te stemmen op een ander en ontstaat er een positieve interactie. Bovendien worden overeenkomst en verschillen gerespecteerd, vermindert het een oordeel en reageren werknemers opener en aardiger naar elkaar.

Dit zorgt voor een goede werksfeer, een prettige cultuur, werknemers leren hun talenten kennen en zetten deze in (ontwikkeling) en jullie geven elkaar de juiste aandacht. Allemaal krachtige elementen om werknemers te binden en te boeien.

Wil je meer weten over de 3D-analyse, teamontwikkeling en hoe je ervoor blijft zorgen dat werknemers bij je blijven werken?

Bel, mail of bekijk de website:

Aukje Castelein

06-53255352

aukje@energie-fabriek.nl

www.energie-fabriek.nl

Meer blogberichten

Terug naar overzicht