Geld maakt niet gelukkig, maar wat dan wel?

Heb je net die goed functionerende werknemer een hoger salaris gegeven, vertrekt ‘ie toch nog.

Geld maakt niet gelukkig, maar wat dan wel?

Autonomie, ontwikkeling en een doel die de moeite waard is.

Mooi verhaal, lekker kort ook. Maar wat wordt er mee bedoeld?

  1. Autonomie betekent dat een werknemer de ruimte krijgt om zelfstandig en in vrijheid keuzes te maken in het belang van het team en de organisatie. (belangrijke noot: autonomie heeft niks te maken met egoïsme of eigenwijs gedrag).
  2. Het effect van ontwikkeling (via training-on-the-job of opleiding/cursus gebeurt) gaat verder dan kennisontwikkeling. Het verruimt, uiteraard, de toekomstmogelijkheden voor de werknemer, maar ook voor jouw als werkgever. Maar ontwikkeling gaat voorbij de grens van je loopbaan. Werknemers die zich ontwikkelen zijn overwegend gelukkiger in hun sociale leven, vinden hun werk leuker omdat het goed bij hun past en voelen zich gezonder.
  3. Niemand wil in de Atlantisch Oceaan ronddrijven, zonder ergens aan wal te raken. Doelen geven een bestemming en het leidt altijd tot actie. Iets bereiken geeft zingeving. Werknemers die een doel hebben bereikt voelen zich beter over zichzelf en over wat ze hebben gedaan. Hoe klein dit doel soms ook is.

Hoe heb jij bovenstaande georganiseerd binnen je bedrijf? Hebben jullie het wel eens over deze thema’s? Ben je op de hoogte hoe werknemers hier tegenover staan?

Het is meer dan de moeite waard om oprechte interesse te tonen over hoe zij hierover nadenken. Werknemers zijn namelijk dol op aandacht. Dan voelen zij zich gezien, gewaardeerd en belangrijk. Uiteindelijk levert het een hogere motivatie, een betere samenwerking en eigenaarschap op.

Wil je hulp bij het voeren van dit soort gesprekken? Dat kan! Hoe lekker is het dat je nu iemand kent die jou daarbij kan helpen.

Ik help ondernemers/werkgevers bij het bespreekbaar maken van de ontwikkeling en het functioneren van hun werknemers. Zodat de samenwerking soepel(er) verloopt, jij weer constructief kunt bouwen aan je bedrijf en de werknemers meer werkplezier ervaren!

Met vriendelijke groet,

Aukje Castelein

Meer blogberichten

Terug naar overzicht