Aandacht is het nieuwe goud!

Heb je een veelbelovende, sprankelende nieuwe werknemer aangenomen, zie je er na een half jaar niets meer van terug. Wat is er gebeurt?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat tussen de 65 tot 88% van de werkende mensen met tegenzin naar het werk gaat. Dat gaat van licht gefrustreerd naar volledig uitgecheckt.

Veel hè! Feit is dat er op dit moment een aantal van jouw werknemers het niet naar hun zin heeft.

Ondernemers verwonderen zich regelmatig over werknemers die fris en fruitig starten, maar naar verloop van tijd murw geslagen lijken. Weg initiatief, weg actie, weg veelbelovende werknemer.

Hoe kan dat? Jij hebt het beste met ze voor. Toch wordt het een (licht) ongelukkige werkrelatie, waarbij je niet het beste bij elkaar naar boven haalt.

Voor werknemers is autonomie, ontwikkeling en een doel belangrijk. Als dit niet voldoende aanwezig is, vervallen ze in hulpeloze, afwachtende werknemers zonder de sprankeling die jij bij hun aanname nog zag.

Als je ongelukkig van elkaar wordt moet je hier nooit genoegen mee willen nemen. Daar is het leven te kort voor.

Als je weet dat er meer in zit, moet je vandaag beginnen te investeren in een sterke werkrelatie. En die begint bij een gesprek. Geef jouw mensen aandacht! Daar zijn ze dol op. Een goed gesprek over interesses, drijfveren, talenten, mogelijkheden etc etc. geeft inzicht over wat er bij hun speelt en of jij dit kan bijsturen.

Bovendien kunnen ze dan zelf ook aan de slag met hun motivatie. Het komt tenslotte van twee kanten.

Je wilt als ondernemer/werkgever blije medewerkers, een prettige samenwerking en bezig zijn met je bedrijf. En als je ontzorgt wil worden tav de ontwikkeling en het functioneren van je personeel, dan ken je nu iemand die jou daarbij kan helpen!

 

 

Meer blogberichten

Terug naar overzicht